LIVE BLOG | România – Armenia 1-0, după o partidă în care lui Daum i s-a cerut demisia! Maxim a spălat rușinea celor 90 de minute în prelungirile meciului

LIVE BLOG | România - Armenia 1-0, după o partidă în care lui Daum i s-a cerut demisia! Maxim a spălat rușinea celor 90 de minute în prelungirile meciului
  • Publicat:
  • Actualizat:

România – Armenia 1-0 (Maxim 90+1)

Echipele de start:

  • RomâniaTătărușanu – Benzar, Chiricheș, Toșca, Cr. Ganea – Pintilii, N. Stanciu – Chipciu (Adi Popa 68), Băluță (Ivan 74), B. Stancu (Maxim 81) – Fl. Andone
  • Rezerve: Pantilimon, Niță, Moți, Țîru, Maxim, Găman, Deac, R. Marin, Hanca, St. Filip
  • ArmeniaG. Meliksetyan – H. Hambartsumyan, V. Haroyan, T. Voskanyan, G. Daghbashyan – G. Malakyan (Edigaryan 46), K. Hovhannisyan – H. Mkhitaryan, M. Pizzelli (Adamyan 74), D. Manoyan (Koryan 58) – T. Berseghyan
  • Rezerve: A. Beglaryan, G. Manukyan, A. Manucharyan, G. Andonian, E. Malakyan, A. Sarkisov, L. Hayrapetyan, A. Ozbiliz

23:37 FINAL! România – Armenia 1-0, într-o partidă în care ne-am chinuit cu un adversar mai slab cotat chiar și în superioritate numerică. 


23:33 GOOOOOOOOOOOOL ROMÂNIA! Tricolorii au reușit în sfârșit să împingă mingea în poartă, în primul minut din prelungiri. Benzar a pasat în forță în fața porții, iar Maxim, cel care i-a anulat golul fundașului drepta cu câteva minute înainte, a marcat printr-o execuție frumoasă. 


23:29 Paharul pare că s-a umplut în meciul din această seară cu Armenia! Pentru prima dată de la instalarea în funcție, lui Christoph Daum i s-a cerut demisia de publicul român. Scenele triste au continuat de-a lungul reprizei secunde: Stancu a fost fluierat la schimbare, în timp ce Ivan este înjurat de minute bune. 


23:24 Ne-am pus piedică singuri, iar ultima fază a rezumat întreaga campanie de calificare la turneul final din Rusia. Florin Andone a centrat în fața porții, mingea a fost respinsă de armeni până Benzar, care a reluat cu stângul la colțul lung, iar când deja ne bucuram pentru 1-0, Maxim a apărut din offisde, a pus piciorul și a înscris. Centralul a fluierat imediat poziție afară din joc. 


23:17 Pintilii a încercat și el poarta, după ce mingea a fost scoasă din careu de armeni și a ajuns la 25 de metri de poarta lui Meliksetyan. Mijlocașul FCSB-ului a preluat și a șutat, dar mingea s-a dus peste poartă. 


23:11 Minutele trec în defavoarea noastră, iar armenii au început să tragă de timp. Berseghyan s-a prăbușit subit în fața propriului portar, a primit îngrijiri medicale, iar România a avut dublă superioritate, dar nici de această dată nu am reușit să fructificăm ocaziile de gol. 


23:03 Nu reușim să introducem mingea în poartă nici după ce armenii au rămas în 10 oameni. Inițial, Stanciu a tras puternic de la 25 de metri, iar portarul Armeniei a respins cu greu în corner, iar din faza fixă rezultată, Chiricheș a reluat cu capul, din câțiva metri, dar mingea a prins pământul și a sărit peste țintă. 


22:57 Nu se poate! Armenii ne-au făcut cadou un penalty, după ce Voskanyan a oprit mingea din drumul spre poartă cu mâna. Centralul a arătat punctul cu var și i-a dat al doilea galben fundașului central. Expertul nostru la penalty-uri, Bogdan Stancu, și-a asumat din nou execuția, dar centralul a amânat faza preț de câteva zeci de secunde. În cele din urmă, „Motanul” și-a luat avânt, a tras în dreapta portarului, dar Meliksetyan a ghicit colțul și a păstrat scorul de 0-0. 


22:51 Crainicul a anunțat 27.127 de fani la partida României cu Armenia, la care se înregistrează un suprinzător scor de 0-0. Tricolorii nu reușesc să pună suficientă presiune pe adversari nici în partea secundă, iar armenii reușesc să ne țină la distanță de poarta lui Meliksetyan. 


22:47 A început repriza secundă, iar Daum a optat pentru același „11”. În schimb, armenii l-au înlocuit pe G. Malakyan cu Edigaryan. 


22:31 Pauză! După golul anulat pentru offside al lui Andone, România a lăsat-o mai moale și a părut că a fost mulțumită cu 0-0 la pauză. 


22:23 GOOOOOL România! NU! Tușierul a ridicat fanionul pe bună dreptate semnalizând poziția de offside în care s-a aflat Florin Andone. Alex Băluță a pasat în fața porții Armeniei, Andone a preluat în doi timpi și a înscris cu călcâiul. Totuși, tușierul a ridicat fanionul, iar din tribună au început să fie aruncate câteva obiecte în direcția sa. 


22:19 Ocazie mare ratată de România! Benzar a pătruns până în marginea careului, de unde a șutat puțin pe lângă poarta Armeniei, fază la care stadionul s-a ridicat în picioare. Imediat, Florin Andone a fost doborât în careu de un fundaș advers, dar centralul a considerat că atacantul a cedat prea ușor și a lăsat din nou jocul să continue. 


22:12 E greu de crezut, dar se joacă de la o poartă la alta, fără ocazii foarte mari de gol. Armenia a simțit că poate obține măcar un punct și a început să atace, jucătorii schimbând pase în jumătatea României fără prea mari probleme, finalizarea fiind punctul slab al armenilor. În schimb, tricolorii centrează fără țintă în careul lui Meliksetyan, iar mingile sunt escortate în siguranță de fundașii armeni spre extremitățile terenului. 


22:02 Am cerut penalty, dar centralul a luat decizia corectă. Într-un duel cu un fundaș al Armeniei, în careu, Chipciu a acuzat că a fost secerat. Reluările au arătat că centralul a luat decizia corectă, după ce a lăsat jocul să continue. 


21:59 Ne-a trecut glonțul pe la ureche, dar Tătărușanu ne-a scăpat de momentul sensibil la care ne-au supus armenii. Din doar câteva pase și o lansare decisivă a lui Mkhitaryan, Berseghyan a fost lăsat singur cu Tătărușanu, dar a tras destul de slab, iar portarul lui Nantes a respins în lateral. 


21:55 „Motanul” s-a lăsat pe spate din fața porții. Prima ocazie importantă a României a venit în minutul 10. Pintilii a luat mingea la picior și a străbătut 20 de metri de teren advers, a „tăiat” jocul cu o pasă în mijloc către Chipciu, care i-a pasat lui Stancu, dar atacantul s-a lăsat pe spate din interiorul careului și a șutat mult peste poartă. 


21:53 Suporterii români sunt acoperiți în acest moment de cei aproximativ 30 de armeni înarmați cu o tobă. Susținătorii lui Mkhitaryan sar și cântă de când a început meciul.


21:50 Armenii au replicat și ei la fel de slab prin Pizzelli. Șutul din poziție centrală a fost identic cu cel al lui Chipciu, în măsura în care mingea a „zburat” în peluza din spatele lui Tătărușanu. 


21:47 Am început cu un șut peste poartă partida cu Armenia. La o acțiune derulată pe mijloc, mingea a fost scoasă în dreapta la Chipciu, Benzar a învăluit și a îndepărtat un adversar, iar jucătorul lui Anderlecht și-a făcut balonul pe piciorul stâng, dar a tras mult peste poartă. 


21:45 A început partida de pe Arena Națională, după o veste bună și una rea. Tricolorii mici au câștigat, scor 3-1, în Bosnia, în preliminariile Campionatului European din 2019 și ocupă primul loc al grupei, dar vestea rea a venit din Kazahstan, acolo unde Muntenegru a câștigat cu 3-0 și s-a distanțat față de noi. 


21:38 Momentul importat din competițiile americane a avut succes în partida dintre România și Danemarca, scor 0-0, iar organizatorii au reluat „Kiss Cam-ul” și la meciul cu Armenia.

21:15 Crainicul le-a făcut o intrare de zile mari jucătorilor: „Naționala s-a întors acasă, naționala s-a întors pe Arena Națională.” Suporterii încă sunt în jurul stadionului la FIFA, poze și fusbal. Câțiva susținători au aclamat apariția jucătorilor noștri.


21:10 Răzvan Burleanu a fost foarte reținut în declarații înainte de startul meciului și a recunoscut că presiunea va fi mare la partidele cu Armenia și Muntenegru: „Trebuie să fim încrezători și în această seară. Dacă nu ai încredere, nu te mai prezinți, nu? Este (n.r. presiune) în această seară și la fel va fi și în Muntenegru”, a declarat Răzvan Burleanu.  


20:45 Deși naționala a dezamăgit în aceste preliminarii, suporterii nu au rămas acasă și au luat cu asalt casele de bilete ale Arenei Naționale. Cu o oră înainte de startul partidei, s-au format cozi mari la casele de bilete.


20:30 Știm primul „11” cu care România va ataca Armenia! Daum a renunțat la Răzvan Marin și l-a introdus pe Nicolae Stanciu, cel care va face cuplu în mijloc cu Mihai Pintilii. O altă surpriză vine de pe postul de mijlocaș ofensiv, acolo unde fotbalistul care a marcat la debutul pentru România, Alex Băluță, a fost titularizat, în fața sa fiind Florin Andone. 


19:12 Nu avem surprize în privința căpitanului naționalei din această seară. Vlad Chiricheș va fi căpitanul României, statut pe care l-a dobândit pentru prima dată în remiza cu Danemarca, de pe Cluj Arena, scor 0-0. 


19:08 Vestiarul este pregătit pentru a-i primi pe tricolori, în primul meci din seria din care ar trebui să obținem maximum de puncte pentru a mai spera măcar la locul secund în grupă, cel care duce la barajul de calificare.


17:00 Vom avea parte de un stadion „viu” în această seară, chiar dacă numele adversarului nu ar atrage în mod normal fanii la meci. Totuși, suporterii naționalei și-au anunțat prezența la stadion în număr mare, astfel că FRF a deschis și câteva sectoare de la inelul trei al Arenei Naționale. 


09:18 Tricolorii și-au ales numerele pentru meciul cu Armenia, iar tricoul cu numărul zece a poposit, din nou, la Alexandru Maxim.

  • 1. Costel Pantilimon • 12. Ciprian Tătărușanu • 16. Florin Niță
  • 2. Romario Benzar • 3. Alin Toșca • 4. Cosmin Moți • 5. Bogdan Țîru • 6. Vlad Chiricheș • 15. Valerică Găman • 20. Sergiu Hanca • 21. Cristian Ganea • 22. Steliano Filip
  • 7. Alexandru Chipciu • 8. Mihai Pintilii • 10. Alexandru Maxim • 13. Alexandru Băluță • 17. Ciprian Deac • 18. Răzvan Marin • 23. Nicolae Stanciu
  • 9. Florin Andone • 11. Adrian Popa • 14. Andrei Ivan • 19. Bogdan Stancu

Venirea lui Christoph Daum pe postul de selecționer al echipei României a produs rezultate departe de cele anticipate. Într-o grupă E de calificare la Campionatul Mondial din 2018 pe care microbiștii au considerat-o, aproape în unanimitate, accesibilă, România a ajuns să aibă doar șase puncte după primele șase partide. Situația rușinoasă în care ne aflăm ne obligă totuși să luptăm pentru un loc doi care ar putea asigura prezența la barajul de calificare, iar adversarii ne sunt Muntenegru și Danemarca, ambele cu câte patru puncte mai mult. Astfel, Christoph Daum a convocat săptămâna trecută lotul cu care abordează meciurile cu Armenia și cu Muntenegru, acasă și în deplasare, iar calculele noastre sunt simple: pentru a mai avea șanse, trebuie să câștigăm fiecare meci dintre ultimele patru rămase.

Primul pas este cel cu Armenia. Meciul de vineri seară, de pe Național Arena, este și cel mai ușor hop din această „dublă”, dată fiind și recenta întâlnire dintre cele două naționale. În tur, la Erevan, naționala noastră a învins cu 5-0 Armenia, însă datele problemei s-au schimbat considerabil. La București a făcut deplasarea și Mkhitaryan, vedeta incontestabilă a armenilor, fotbalist care vine de la un Manchester United cu care a început excelent acest sezon din Premier League. Mkhitaryan a reușit nu mai puțin de cinci pase de gol în primele trei etape din campionatul Angliei, iar misiunea compartimentului nostru defensiv va fi cu mult mai dificilă față de „excursia” de la Erevan.

Convocare defectuoasă, rezultate pe măsură

În tabăra noastră controversele continuă, chiar dacă apropierea meciurilor a diluat intensitatea acestora. Ne prezentăm atfel înaintea „dublei” din care avem nevoie de toate punctele cu un compartiment ofensiv subțire. Pe lista atacanților furnizată de Daum se găsesc doi fotbaliști care nu pot îndeplini rolul de marcator, Chipciu și Adi Popa, plus alți doi într-o formă sportivă slabă, Andrei Ivan și Bogdan Stancu, ultimul fără gol pentru echipa lui de club de mai bine de un an. Astfel, speranțele noastre sunt puse în Florin Andone, vârful lui Deportivo La Coruna, cel care va începe titular ambele jocuri. Speranțele noastre ofensive stau, astfel, în inspirația liniei din spatele vârfului, linie din care cel mai probabil vor face parte Alexandru Chipciu, Nicușor Stanciu și Bogdan Stancu. Situația s-ar putea modifica în ultimul moment în funcție de numele înlocuitorului lui Eric Bicfalvi, plecat din cantonament accidentat. 

În fața apărării, favoriți pentru titularizare sunt Răzvan Marin și Mihai Pintilii, doi dintre preferații lui Daum, cei care vor susțiine o defensivă formată din Romario Benzar, Vlad Chiricheș, Alin Toșca și posibila surpriză Cristi Ganea, fotbalistul Viitorului.

Ce șanse mai avem?

Pentru ca șansele noastre să fie maxime România trebuie să își asigure 12 puncte din următoarele patru meciuri pe care le mai are de jucat. Dacă prin prisma rezultatului din tur meciul de acasă, cu Armenia, pare mai abordabil, cheia stă în partidele a doua și a patra, adică în cele în care întâlnim contracandidatele. Vom juca în deplasare cu Munenegru, apoi, după ce vom primi vizita Kazahstanului, ne vom deplasa în Danemarca. Pornind de la ideea că vom învinge în toate aceste partide și vom acumula, la final, 18 puncte, trebuie să mai sperăm la un scenariu în care avem nevoie de seriozitatea Poloniei. Contracandidatele noastre mai au fiecare câte un meci și cu Polonia. Iar dacă „șefa” grupei E își va respecta statutul și va învinge Danemarca în deplasare, apoi Muntenegru acasă în ultima etapă, cele două nu ne vom mai putea egala la puncte.


Ce meciuri mai au de disputat pretendentele la locul de baraj:

  • România – Armenia – 1 septembrie
  • Muntenegru – România – 4 septembrie
  • România – Kazahstan – 5 octombrie
  • Danemarca – România – 8 octombrie
  • Kazahstan – Muntenegru – 1 septembrie
  • Muntenegru – România – 4 septembrie
  • Muntenegru – Danemarca – 5 octombrie
  • Polonia – Muntenegru – 8 octombrie
  • Danemarca – Polonia – 1 septembrie
  • Armenia – Danemarca – 4 septembrie
  • Muntenegru – Danemarca – 5 octombrie
  • Danemarca – România – 8 octombrie

Clasamentul grupei E:

  1.  Polonia – 16 puncte
  2.  Muntenegru – 10 puncte
  3.  Danemarca – 10 puncte
  4.  România – 6 puncte
  5.  Armenia – 6 puncte
  6.  Kazahstan – 2 puncte 
Cristian Scutariu / Redactor
Octavian Vasilescu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Cauza morții Andreei Cuciuc, fiica artistului Igor Cuciuc. Ce au descoperit medicii legiști la autopsie 😢
Cauza morții Andreei Cuciuc, fiica artistului Igor Cuciuc. Ce au descoperit medicii legiști la autopsie 😢
Ajax își schimbă sigla: cum arată cea nouă
Ajax își schimbă sigla: cum arată cea nouă
Legenda boxului vs. fenomenul digital: Cum s-au pregătit Mike Tyson și Jake Paul pentru confruntarea anului?
Legenda boxului vs. fenomenul digital: Cum s-au pregătit Mike Tyson și Jake Paul pentru confruntarea anului?
Ce decizie va lua UEFA în privința meciului România – Kosovo? FRF, răspunsuri ferme primite după abandonul kosovarilor
Ce decizie va lua UEFA în privința meciului România – Kosovo? FRF, răspunsuri ferme primite după abandonul kosovarilor
Kosovo a obţinut o victorie istorică, la o zi după scandalul din meciul cu România
Kosovo a obţinut o victorie istorică, la o zi după scandalul din meciul cu România
VIDEO | Ce nu s-a văzut la televizor. Jandarmerii au intrat în sectorul fanilor kosovari şi au intervenit prompt când au văzut ce au făcut oaspeţii
VIDEO | Ce nu s-a văzut la televizor. Jandarmerii au intrat în sectorul fanilor kosovari şi au intervenit prompt când…
Cum să cureți eficient caloriferele. Trucuri simple pentru a îndepărta praful și murdăria dintre elemenți
Cum să cureți eficient caloriferele. Trucuri simple pentru a îndepărta praful și murdăria dintre elemenți
Este ştirea momentului, toţi românii aşteaptă de decenii aşa ceva
Este ştirea momentului, toţi românii aşteaptă de decenii aşa ceva
BANCUL ZILEI. Ardeleanul: – Domnule doctor, m-o tot durut capul şi mi-o zis cineva că varza murată ar fi foarte bună…
BANCUL ZILEI. Ardeleanul: – Domnule doctor, m-o tot durut capul şi mi-o zis cineva că varza murată ar fi foarte…
Cu cât s-au scumpit apartamentele în ultimul an. Un oraș mult mai mic decât Bucureștiul conduce clasamentul
Cu cât s-au scumpit apartamentele în ultimul an. Un oraș mult mai mic decât Bucureștiul conduce clasamentul
Trăsătura SURPRINZĂTOARE pe care o au toți CÂINII inteligenți!
Trăsătura SURPRINZĂTOARE pe care o au toți CÂINII inteligenți!
16 săptămâni de iad! Transformarea unui celebru milionar, după ce a dat faliment, iar fosta soţie l-a acuzat că a luat banii fiicei lor!
16 săptămâni de iad! Transformarea unui celebru milionar, după ce a dat faliment, iar fosta soţie l-a acuzat că a…
Adevăratul motiv pentru care Silviu Prigoană s-a retras din masonerie. Ce înseamnă gradul 33, de fapt
Adevăratul motiv pentru care Silviu Prigoană s-a retras din masonerie. Ce înseamnă gradul 33, de fapt
Adio, românii te aplaudă! Marele actor a plecat dintre noi. A devenit celebru şi cu altă meserie
Adio, românii te aplaudă! Marele actor a plecat dintre noi. A devenit celebru şi cu altă meserie
Igor Cuciuc își urlă neputința: Andreea, întoarce-te acasă! Durere sfâșietoare
Igor Cuciuc își urlă neputința: Andreea, întoarce-te acasă! Durere sfâșietoare
Avem testamentul lui Silviu Prigoană. Ce primesc Adriana Bahmuțeanu și celelalte foste soții
Avem testamentul lui Silviu Prigoană. Ce primesc Adriana Bahmuțeanu și celelalte foste soții
Tastatura ce schimbă jocul în materie de personalizare
Tastatura ce schimbă jocul în materie de personalizare
Mike Tyson după meciul cu Jake Paul: Nu regret că am urcat în ring pentru ultima dată
Mike Tyson după meciul cu Jake Paul: Nu regret că am urcat în ring pentru ultima dată
Ce indică scurgerile aflate sub mașină? Probleme mai puțin știute
Ce indică scurgerile aflate sub mașină? Probleme mai puțin știute
Culiță Sterp și Daniela Iliescu s-au căsătorit în secret. Tânăra este însărcinată pentru a doua oară. Primele imagini de la nuntă
Culiță Sterp și Daniela Iliescu s-au căsătorit în secret. Tânăra este însărcinată pentru a doua oară. Primele imagini de la…
×